image06 image07 image04 image03
Logo

Pomursko društvo za boj proti raku

Ulica Arhitekta Novaka 2b,
9000 Murska Sobota

Informacije:
02/ 5124 520
031 512 911

 

Zdrav način življenja za vse

S projektom želimo prispevati k bolj zdravemu načinu življenja ruralnega prebivalstva, kar želimo doseči preko dviga ozaveščenosti in z zagotavljanjem praktičnih veščin.

Lahko jem« od prehranskih smernic do jedi na krožniku kroničnih bolnikov

S projektom želimo prispevati k opolnomočenju bolnikov s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi (KNB), s tem pa tudi k učinkovitejšemu zdravljenju bolezni in zmanjševanju zapletov.

OKUSNE IN ZDRAVE JEDI ZA VSAKO PRILOŽNOST – VALENTINOVO

Zdrave  in okusne jedi ponudimo tudi za valentinovo.  

DAN BREZ CIGARETE - PRILOŽNOST ZA SPREMEMBO

Prenehanje kajenja je vedno koristno. 

USPEŠNO KONČAN PROJEKT »DA, ZA ZDRAVJE«

Novembra se je uspešno zaključil projekt »Da, za zdravje«, ki sta ga ob sofinanciranju Ministrstva za zdravje izvajala Pomursko društvo za boj proti raku in RKS Območno združenje Murska Sobota.

PREJEMNIKI BRONASTE PLAKETE ZVEZE SLOVENSKIH DRUŠTEV ZA BOJ PROTI RAKU 2016

Prejemniki bronaste plakete Zveze slovenskih društev za boj proti raku 2016:

gospa Zdenka Tkalec, vzgojiteljica in gledališka skupina Gledališča KU – KUC

AKTIVNOSTI PROJEKTA "DA, ZA ZDRAVJE"

8. 03. 2016 v Pokrajinski knjižnici Murska Sobota sta na tiskovni konferenci bila predstavljena časopis »Novine Živimo zdravo«  in tematska razstava Živimo zdravo.

 

9. 03. 2016 je bila predstavljena razstava v avli Ministrstva za zdravje RS. Ker je istočasno potekala svečana seja Zveze slovenskih društev za boj proti raku, so si razstavo ogledali predstavniki društev za boj proti raku iz celotne Slovenije. Razstavo si je ogledala tudi državna sekretarka MZ RS Nina Pirnat ter številni zaposleni na Ministrstvu za zdravje. 

 

Regijska prireditev DIŠIŠ MI PO POMLADI v znamenju promocije nekajenja med mladimi

V soorganizaciji Pomurskega društva za boj proti raku in Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Murska Sobota je ob Svetovnem dnevu brez tobaka v Grajski dvorani v Murski Soboti potekala tradicionalna regijska prireditev »Dišiš mi po pomladi«.

Nagrajenci zveze društev za boj proti raku 2013

V okviru tedna boja proti raku je bila na Ministrstvu za zdravje slavnostna seja Zveze in društev za boj proti raku. Na seji so podelili priznanja Zveze slovenskih društev za boj proti raku, med katerimi so štirje prejemniki priznanj za delo in pomoč društvu, ki ga je predlagalo Pomursko društvo za boj proti raku.

Predstavitev knjige lahko jem pri visokem tlaku

V torek, 18. junija 2013, je v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota potekala predstavitev nove knjige z nasveti in kuharskimi recepti "Lahko jem pri visokem krvnem tlaku" avtorice prim.mag. Branislave Belović, dr.med.

 

Dišiš mi po pomladi

Pomursko društvo za boj proti raku in Zavod za zdravstveno varstvo Murska Sobota sta organizirala že tradicionalno regijsko prireditev »Dišiš mi po pomladi« ob zaključku likovnega natečaja »Rožica zate«, 31. maju - Svetovnem dnevu brez tobaka ter zaključku zdravstveno vzgojne akcije "Slovesna obljuba" za šolsko leto 2012/2013.

Dogodki v tednu boja proti raku

V okviru Tedna boja proti raku, ki je letos v začetku marca potekal pod geslom

»Dejstva o raku–spoznajte resnico«

Priznanja zveze slovenskih društev za boj proti raku 2012

Na Ministrstvu za zdravje RS so na slavnostni seji Zveze slovenskih društev za boj proti raku podelili plakete in priznanja posameznikom in ustanovam za njihov doprinos na področju boja proti raku.